Grilltid!!! Spareribs i Sviddå

Denne opplevelsen ledet meg til en klokkeklar konklusjon – spareribs er noe av det kuleste og beste du kan tilberede sous vide! Det er svært lite som kan måle seg med det fantastisk møre kjøttet kombinert med smaken av en god krydderblanding (dry rub) og en barbequesaus med godt fraspark – «finger lickin’ good»!

Det er ikke så ofte man finner disse herlighetene i de lokale dagligvarebutikkene, men min Meny overrasker stadig med spennende råvarer i diskene! Jammen meg bød de på flotte kamben av svin, som altså er det du trenger for å lage spareribs:-)

Sviddå formelig dirret av spenning på benken da temperaturen ble stilt inn på 70 grader! Og ikke nok med det – Sviddå kunne se fram til å ha gjester i bassenget de neste 24 timene!

Det første som må gjøres før kjøttet får stupe ut i bassenget er å fjerne en papirtynn, gjennomsiktig membran som sitter på baksiden. Denne er ganske seig og ikke spesielt delikat å tygge på. Bruk en kniv til å skjære den løs i den ene enden og dra forsiktig av – superenkelt.

Når dette er gjort handler neste steg om krydderier. Jeg brukte en dry rub kjøpt hos Meny. Det finnes utallige varianter…og du kan selvsagt også lage din egen.

Bruk hendene og masser dry rub inn i kjøttet. Deretter deler du kjøttet i litt mindre biter og vakumerer det i sous vide poser.

Nå er alt klart for svømmetur – 70 grader i 24 timer. Dette synes jeg ga et veldig godt resultat. Perfekt møre og god konsistens i kjøttet!

Spareribs fortjener å spille hovedrollen når dette serveres. Jeg laget en frisk og god coleslaw som førte til litt jamring fra kidsa. Men de lyste fort opp da en stor bolle med pommes frites ble satt på bordet i tillegg.

Når svinet har omtrent 2 timer igjen av sin maraton svømmetur kan du lage coleslaw. Du trenger 1/4 sommerkål i tynne strimler, 4 gulrøtter revet, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 ss god majones, 2 ss sukker, 2 ss hvitvinseddik, salt og pepper.

Lag dressing av creme fraich, majones, eddik og sukker. Smak til med salt og pepper.

Bland finstrimlet kål og revet gulrot sammen i en skål. Hell over dressing og bland godt. Sett i kjøleskapet et par timer før servering.

Når kambena er ferdige, løfter du dem forsiktig ut av posen. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir.

Pensle godt med en god barbequesaus. Jeg brukte en med honning, litt krutt, god sødme og med litt røyksmak. Her kan du også utfordre deg selv og lage en selv.

Fyr opp grillen og la spareribs få gjennomgå 6-8 minutter på hver side. Pensle på mer barbequesaus slik at du har minst to lag. Snu kjøttet sånn ca annethvert minutt.

Da er det bare å ringe med klokkene og la folk strømme til bordet ditt! Dette kommer garantert til å gå unna, og du kommer til å bli bedt om å lage det igjen…og igjen!

Vel bekomme!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

3 thoughts

 1. Hei
  Du Sviddaa Du Sviddaa
  Det var så mye lyder på kjøkkenet at vi skulle tro vi var i et annet rom 🙂
  Rett og slett MAGISK.
  Takk igjen for noen nydelige smaker.
  Meldes plutselig igjen.
  Hilsen Stig Morgan

 2. Herlig beskrivelse. Skal lage tilsvarende til helgen, og sanker litt erfaringer. Ekstra takk for finten med coleslaw!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s