Søndagslam med en god gjeng nytere:-)

Det er søndag og idag fikk sviddå prøve seg på en lammebog. Ingen utfordring, tenkte jeg…og det fikk jeg faktisk helt rett i.

Markus og Aksel var invitert til et festmåltid hvor jeg synes at sviddå imponerte stort! Sammen med Marit og Lisa var vi altså 5 nytere denne søndagen.

Lammebogen var av typen Gourmet lam og fikk 4 1/2 time i badet på 60 grader. Selv om bogen var krydret valgte jeg å tilføre litt mer rosmarin, salt og pepper + en dæsj god olje i posen. Jeg startet med saus, tilbehør og dessert når det var sånn ca 1 1/2 timer igjen.

Saus – freste skiver av sjalottløk myke i en liten gryte, fylte på ca 3/4 flaske rødvin og lot koke ned til marmelade konsistens. Hadde deretter i ca 0,5 liter lammekraft og lot dette koke inn til det halve. En spiseskje grov sennep, pepper, salt og til slutt tilsatte jeg litt av kraften fra lammet i sviddå. Noen terninger kaldt, usaltet smør ble rørt inn rett før servering.

Tilbehør – pastinakk krem (se tidligere post om entrécote), gulrøtter i staver som ble lagt i kokende vann i 4 min og deretter skylt i kaldt vann, braisserte plommer og kokte poteter. Plommer ble kokt møre i en lake av 0,5 l vann, 500 g sukker, kanelstang og stjerneanis. Silte av laken og kuttet plommegele i små biter.

20140216-154219.jpg

Desserten ble definitivt ikke laget i sviddå, men den var så god at den fortjener en plass her! Oppskrift og inspirasjon fra Geir Skeie og du finner jordbærsuffle her.

Nyterne var samstemte i sin dom – en herlig to-retters på en herlig søndag.

Enjoy!

20140216-154455.jpg

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Én tanke

  1. Kristian, dette ser helt fantastisk ut! For en spennende måte å eksperimentere med nytelser! Du er god :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s