Sviddås drømmekylling

Det er sommer, det er sol og det er sesong for grillings! Kyllingbryst er magisk på grill, men kan også fremstå som et kulinarisk mareritt. Med for høy varme, for lang tid på grillristen, ventetid…ja, da risikerer du å miste kontrollen og det saftige brystet du drømte om blir en tørr affære på tallerkenen.

Gi kyllingbrystet mulighet til å svømme noen lengder i bassenget, så er du sikret et perfekt resultat! Vakuumer med en fedd hvitløk, litt frisk timian, en skive sitron og en klatt smør.

La herligheten kose seg i bassenget med behagelige 62 grader i 2 timer. Ta vare på væsken i posene. Fres dem på grillristen noen minutter før servering…og du er garantert en fantastisk opplevelse!!

Disse vidunderlige stykkene kan du servere med hva du måtte ønske. Jeg gikk for ris, grillet pak choi og en syndig hvitvinsreduksjon.

Du er kanskje nysgjerrig på hvitvitnsreduksjonen? Her er hva du trenger for å lage den i en fei: 1/2 sjalottløk i tynne skiver, 2 ss nøytral olje, 3 dl hvitvin, 2 dl kyllingkraft (jeg brukte Jakobs), salt, pepper, 50 g smør i terninger, en kvast timian, ett fedd hvitløk, en ts sitronsaft og noen dråper fish sauce.

Varm olje på medium varme i en tykkbunnet kjele, fres sjalottløk myk og blank. Ha i hvitvin og kok ned til marmelade konsistens. Ha i kraft og kok ned noen minutter. Tilsett en presset fedd hvitløk og timian. Kok ned til det tykner. Visp inn kaldt smør i terninger. Smak til med sitron, salt, pepper og noen dråper fish sauce. Visp inn litt av væsken fra posen til du får den konsistensen du liker.

Legg opp på tallerken, len deg tilbake og hør på godlyden fra gjestene dine! Vel bekomme!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar