Lammebog i farta

Høsten er i ferd med å få fotfeste og dette er som vi alle vet lammets høytid! Heldigvis har jeg butikker i nærheten som tar dette på alvor og som alltid tilbyr et rikt utvalg av ulike stykningsdeler. På handleturen fikk jeg slått kloa i noen flotte stykker av lammebog og denne gang skal det tilberedes i trykkokeren. Har du ikke det kan du selvsagt lage retten i vanlig gryte – det tar bare lengre tid. Jeg hadde hastverk med å få servert middag til sultne barn og med trykkoker reduseres koketiden betydelig (70-80%). Ikke nok med det – alle aromaer fanges i gryta, du får en mer intens smak og næringsstoffer beholdes…praktisk talt ingenting slippes ut før maten serveres:-)

Herved presenteres lammebog i farta – en deilig, varmende lammegryterett med sjalottløk, småpoteter, sellerirot, gulbete og rødbete!

Til 4 personer trenger du 800 g lammebog i skiver, 8 småpoteter, 1 stor rødbete, 1 stor gulbete, 1/4 sellerirot, 4 sjalottløk, 2 gulrøtter, en kvast estragon, 1 rød chili (kan sløyfes), 2 dl kyllingkraft (Jacobs), 1/2 boks hermetiske tomater, 2 ss tomatpuré, 100 g smør, salt og pepper.

Da er det bare å sette i gang! Del opp kjøttet i terninger på ca 2×2 cm og kutt grønnsakene i passelige biter.

Ha litt smør i trykkokeren og fres grønnsakene noen minutter på medium varme. Legg til grønnsakene til side og brun kjøttet i flere omganger.

Legg grønnsaker og kjøtt tilbake i trykkokeren og vend inn hermetiske tomater, kraft, tomatpuré. Krydre med salt og pepper.

Fest lokket på trykkokeren, fyr opp trykket til høyeste nivå og la herligheten kose seg ferdig på 15 minutter. Slipp ut trykket og server! Velbekomme:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s