Tilbehør og dessert i Sviddå – samtidig!!

Det er egentlig bare fantasien som setter begrensning for hva du kan trylle fram av herligheter ved bruk av sous vide tilbereding. Når du først har gått til anskaffelse av dette fantastiske verktøyet er min klare oppfordring å leke med ulike råvarer…noen ganger vil resultatet kanskje ikke bli noe å skrive hjem om, men de aller fleste gangene kommer du til å bli overveldende positivt overrasket:-)

Her har du to ting du kan slippe løs på en kortere svømmetur i tospann – flaskegresskar og pære. Den første presenterer du som spennende tilbehør til for eksempel skrei. Dette vil også passe utmerket til kylling, andre lyse kjøttretter eller hvit fisk. Den andre blir helten i desserten du serverer like etterpå. Begge krever anstendige 78 graders svømmetemperatur og begge vil plaske i bassenget i nøyaktig 45 minitter.

Her ser du gresskar servert til en skreirett:

Ovnsbakt skrei med kastanjer, potetkrem, grønnkål chips, bacon og flaskegresskar sous vide

…og her er desserten:

Honning og ingefær pære sous vide med et par dæsjer krokanis

La oss begynne med flaskegresskaret. I tillegg til denne vidunderlige, smakfulle og anvendelige herligheten som faktisk er en frukt trenger du: 3 cm ingefær finhakket og bladene fra 3-4 stilker timian

Bruk en skarp kniv og del gresskaret. Fjern frøene med en skje og skjær i 1,5 cm biter. Fjern skallet med en liten grønnsakskniv.

Ha gresskar i poser sammen med ingefær og timian. Vakumer og denne er klar for en varm svømmetur på 78 grader i 45 minutter.

Flaskegresskar, ingefær og timian…mmmm

Etter svømmeturen er det bare å ta ut bitene av gresskar fra posen, tørke lett med kjøkkenpapir og karamellisere i panne med smør rett før servering.

Godt med smør, varm panne – karamelliser:-) Godt til hvit fisk, kylling eller lyst kjøtt!

Så var det pæra sin tur. En perfekt partner til mange desserter spør du meg. Igjen er temperaturen på badet 78 grader og svømmeturen på respektable 45 minutter.

Skrell pærene og del i to
Legg pærene på ett brett og sikt melis over dem
Riv sitronskall over pærene.
Ha pærene i pose sammen med stjerneanis. Smør litt honning på de halve pærene og vakumer.

Hvis du velger å servere pærer til samme måltid hvor du imponerer med flaskegresskar til hovedretten, så lar du pærene stupe ut i bassenget ca 30 minutter etter gresskaret. Da blir timingen perfekt:-)

Vel bekomme!!

Ting i Sviddå til hovedrett og dessert – samtidig!

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s