Ett stykk lammelår i Sviddå

Lammelår er aldri feil! Det finnes utallige måter å tilberede dette på og jeg har stort sett alltid landet på fylt lår som langtidsstekes i ovnen. Men etter endel prøving (og feiling) med tid og temperatur sverger jeg nå til lår i Sviddå! Den magiske temperaturen som forvandler lammelåret til et uforglemmelig stykke kjøtt er 58 grader!!

Jeg fikk tak i et lite, yndig lår på rett i underkant av 2 kg og valgte å beine det ut. Fjernet isbeinet og neste del av lårbeinet for så å binde opp kjøttet med hyssing. Blir så utrolig mye enklere når steken skal skjæres opp til servering:-)

Jeg finner mye inspirasjon hos hobbykokken.no og denne fremgangsmåten er inspirert av han.

Før du legger låret i en vakumeringspose smører du det inn med litt krydderolje. Denne laget jeg enkelt ved å blande inn 2 ss finhakket rosmarin, 3 fedd hvitløk og kvernet sort pepper i 1 dl god olivenolje.

Legg låret i posen, vakuumer og la det hoppe i bassenget for en behagelig 5 timers svømmetur.

Nå har du oseaner av tid til å forberede det du liker aller best å servere til lammet. Jeg går som regel for en god potetstappe, ovnsbakte rotgrønnsaker og en syndig lammesaus. Eksempler på dette finner du i de andre oppskriftene her på bloggen hvor lam spiller hovedrollen.

Når låret er ferdigsvømt tar du det ut av posen, tørker av med kjøkkenpapir og smører det inn med krydderolje. Det siste hinderet som må forseres før servering er å steke låret på grillen på høy varme for å sikre en god stekeskorpe.

Garantert godt resultat hver gang!! Lykke til og vel bekomme:-)

Forfatter: sviddaa

Enthusiastic hobbychef exploring the endless world of gastronomia - always hungry to learn more.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s